[align=center]بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى انا احببت اجعل البسبوسة فى موضوع منفرد لكثرة السؤال عليها
تفضلن البسبوسة
اولا نصائح فى عمل البسبوسة
السميد له عدة انواع وافضل النوع الذى تدخلى يدك فيه وتخرجيها ولايترك اثر عليها
يعنى لايكون داخلة دقيق
المقادير
1 كوب كبير سميد - اكثر من نصف نفس الكوب زبادى - نصف كوب سكر ملعقة سمن بلدى
ربع ملعقةصغيرة بيكنج بودر وافضل الا استعمله فى البسبوسة لولا انى اخاف من انواع السميد
الشربات
2كوب سكر و2كوب ماء وملعقة سمن بلدى و2ملعقة سكر الجليكوز{عسل البطاطس}او 2ملعقة عصير الليمون
الطريقة
نضرب الزبادى مع السكر مع السمن ثم نضيف السميد ونعجنه ويترك 20 دقيقة
يجهز الفرن متوسط الحرارة
توضع البسبوسة فى صنيه مقاس 30 وتدهن بالطحينة حتى لاتلصق ويستحسن اقل
تقطع سمبكسات او مربعات وتزين بالبندق او اللوز حسب زوقك
وتدخل الفرن
نجهز الشربات وهى فى الفرن باضافة السكر للماء ويغلى مرة واحدة وتضاف السمن ويرفع
وطبعا تضيفى عليه ليمون وعلشان مايسكرش لايغلى اكثر من غلوة واحدة
تخرج البسبوسة ويكون لونها مائل للحمرة من الاعلى والاسفل
وتسقى بالشربات الساخن جدا
وتترك تبرد وتقدم بالهناء[/align]