واليوم عملتها وقولت لازم اعرفها لحبيباتى ياريت تجربوا باذن الله تعجبكم جدا
المقادير
3 كوب ارز مصرى مغسول ومنقوع ومتصفى ونضعه فى قطعة قماش كى نجففه جيدا
كيلو لحم احمر مقطع ونضع عليه ملح وملعقة بيكربونات الصوديوم - 3 بصلة متوسطة - ملح فلفل اسود بهار
للحشو قطعة لية ( شحم اغنام ) وبصلة صغيرة
نفرم اللحم فى الكبة فرم جيد فى الكبة مش فى المفرمة علشان تعلبك ومعنى كلمة تعلبك تبقى متماسكة مع بعضها وبتلزق فى اليد
ونفرم البصل ونضعه على اللحم والرز نطحنه جيد وكمان نضعه على اللحم ونضع الفلفل والملح والبهار ونعجن كويس جدا
نجهز الحشو بفرم البصلة مع اللية ونضعهم على النار ونقلبهم مع ملح وفلفل الى ان يصفروا بيسط
ونبتدى نحشى الكبيبة
بعد حشو كل الكمية نضع ماء فيه ملح وبصلة وحبهان على النار ونتركه يغلى ونضع فيه الكبيبة ونتركها الى ان تستوى ولما ترتفع على وجه الاناء تبقى بدت تستوى
وبعد ماتستوى نخرجها من الوعاء ونضعها فى صلصة طماطم وننشلها ونتركها ربع ساعة تجف قبل التحمير
ونحمرها فى السمن وتقدم بالهنا